Chocolate - the best of planet Earth Francois Pralus
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Chocolate journey around the world. Tasting set of single-origin Francois Pralus...
Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin)...
Jedna z nejslavnějších odrůd světa v elegantním balení z dílny Francois Pralus. Tato...
Čokoládové fondue z dílny Francois Pralus z jemné směsi 75% hořké čokolády a hmoty...
Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin)...
75% miničokoládka připravená z kakaových bobů odrůdy Nacional (jinak též známé pod...
75% miničokoládka připravená z kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo pěstovaných v...
75% miničokoládka připravená z kakaa variety Forastero pěstovaného na ostrově Svatého...
80% čokoláda připravená z vybrané směsi kakaových bobů odrůd Criollo, Trinitario a...
Tato delikátní čokoláda je vlastně jednou obrovskou pralinkou s obsahem kakaa 75 %:...
Jedna z nejslavnějších odrůd světa v elegantním balení z dílny Francois Pralus. Tato...
Pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně....
100% miničokoládky připravené z kakaových bobů vzácné, aromatické odrůdy...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda, připravená z kakaových bobů vysoce...
Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách....
Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin)...
Čisté (100%) kakao z chuťově bohatých kakaových bobů z Dominikánské republiky ve...