Čokoláda Akesson Madagaskar 75% Bio s černým pepřem
Code: AKTC02Product detailed description
Čokoláda Akesson Madagaskar 75% Bio s černým pepřem
Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
- zlatá medaile, International Chocolate Awards 2013 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
- Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2015 – British, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- zlatá medaile, International Chocolate Awards 2016 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- Great Taste Award- 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
- Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2017 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2018 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
- Great Taste Award - 1hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
Složení: kakao 75%, organický třtinový cukr, čisté kakaové máslo, organický černý pepř (2%), sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.
Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.
Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2386 |
Energie v kcal | 575 |
Tuky v g | 45,81 |
z toho nasycené tuky v mg | 5,2 |
Sacharidy v g | 31,37 |
z toho cukry v g | 24,5 |
Bílkoviny v g | 9,3 |
Sůl v mg | 76,7 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.06 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — KOŘENÍ:, pepř |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 60 |
Bio: | ano |
Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Značka: | Akesson |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Åkesson, od roku 1980
Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.
Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.
Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775