Dárková zdobená hořká čokoláda s 23-karátovým zlatem a růží chocoMe
Kód: V105Detailní popis produktu
Dárková zdobená hořká čokoláda s 23-karátovým zlatem, růží a pistáciemi chocoMe, 110 g
Hořká čokoláda s prémiovými pistáciemi, krystalickými okvětními lístky růží, s kousky lyofilizovaných višní a 23-karátovou zlatou drtí.
Primárním cílem chocoMe je vyrábět vysoce kvalitní čokolády, které splňují potřeby spotřebitelů ve všech ohledech. Dokonalá čokoláda vyžaduje přísady nesrovnatelné kvality: proto chocoMe používá vysoce kvalitní čokoládové přísady se 100% kakaovým máslem od francouzských výrobců čokolády Valrhona, Michel Cluizel a Cacao Barry, a proto si pořizuje různé další polevy a přísady od vybraných německých, italských a francouzských dodavatelů. Honba za dokonalostí a nekompromisností probíhá od obstarávání surovin přes všechny kroky výroby čokolády až po atraktivní dárkové dokončení hotového výrobku.
Pravá 23-karátová jedlá zlatá drť:
Od starověku se zlato využívalo jako peníze a mnoha dalšími různými způsoby: Egypťané si mysleli, že je učiní nesmrtelnými, domorodí Američané si ho míchali do jídla, aby se mohli vznášet, a v současnosti ho používáme k výrobě hodinek, šperků a posíláme ho do vesmíru pomocí vesmírných sond Voyager. Po renesanci se zlato vrací do kruhů špičkové gastronomie ve své jedlé podobě po celém světě - včetně vybraných exkluzivních čokolád ChocoMe. Společnost v malebné Florencii vytvořila novou uměleckou podobu pro jedlé zlato, které lze snadno použít k ozdobení sladkostí, jídel nebo dokonce nápojů. Sice nás neudělá nesmrtelnými ani nezajistí létání, ale svou krásou dokáže ozářit naše všední dny.
Gurmáni vědí, že nejlepší pistácie na světě pochází ze Sicílie, z města Bronte s 20 tisíci obyvateli, ležícího nedaleko Etny. Pistáciové oříšky z Bronte jsou zcela výjimečné: sklízejí se pouze každý druhý rok. Jádra jsou poměrně velká a podlouhlá, s jasně smaragdově zelenou barvou a intenzivní vůní. Tyto prastaré oříšky se dnes vyvážejí jako luxusní ingredience ze sadů na Etně do celého světa. „Zelené zlato“ Bronte dnes nechybí jen v cukrárnách, ale také v těch nejkvalitnějších kulinářských kuchyních – díky několika vynikajícím sicilským kuchařům.
Čím jsou tak jedinečné? Za prvé, pistácie z Bronte nejsou pražené ani solené, na rozdíl od většiny druhů íránských nebo amerických pistácií, které lze nalézt v běžných obchodech. Za druhé, dnes je již všeobecně uznáváno, že speciální „terroir“ činí tento typ tak vynikajícím. Na úpatí Etny se pistácie pěstují na terasách ve svahu na půdě poměrně bohaté na křemík, který ořechům dodává výjimečné aroma. Kromě toho je klima pěstitelské oblasti také dalším důvodem jeho zvláštní chuti: v nadmořské výšce 800 metrů nad mořem obvykle střídají teplé dny chladné noci. V důsledku tohoto kolísání teploty ztrácí pistácie obsah vlhkosti a aromatické chutě se v ořechách koncentrují. Pistácie z Bronte mají vysokou citlivost na teplotu a světlo. Proto se s ořechy při sklizni zachází s mimořádnou péčí: po 2-3denním sušení na slunci jsou ve skořápce uchovávány v chladírnách (a teprve na požádání zákazníka jsou od skořápek očištěny těsně před prodejem). Pistáciové oříšky si tak mohou zachovat svou původní kvalitu po dobu dvou let – až do příští sklizně.
Lyofilizace je proces dehydratace, během kterého se produkt, který je třeba sušit, nejprve zmrazí, poté se při sníženém okolním tlaku velmi pomalu přidává teplo, aby zmrzlá voda v materiálu „zmizela“. Přesněji řečeno, led se nechá sublimovat přímo z pevné fáze do plynné fáze, přičemž se vyhýbá kapalné fázi.
Ve srovnání s jinými tradičními metodami sušení mrazem má lyofilizace dvě hlavní výhody. Za prvé, nepoužívá se žádné značné množství tepla; proto teplo nepoškozuje cenné látky materiálu. Vitamíny se nerozpouštějí, produkt si zachovává barvu a chuť a nezničí se ani obsah fruktózy. Za druhé, během procesu lyofilizace neexistuje žádná forma kapalné vody, jinými slovy, nedochází k žádnému odpařování. Proto cenné látky, jako je nutriční obsah, neopouštějí ovoce s odpařující se vodou, ale zůstávají zcela v ovoci.
Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.
Příběh chocoMe, renomované čokoládovny založené v roce 2010 Gaborem Meszarosem, který se do světa čokolády ponořil po prudkém obratu ve své kariéře, začal po prvních studiích v Belgii, Itálii a Francii. Gabor začal vyrábět ručně zdobené čokoládové tabulky z mimořádně kvalitních surovin. Poté, co si získaly popularitu, se Gabor vydal na další obtížnou cestu a ve své vlastní manufaktuře začal vyráběl mezinárodně uznávané dražé.
Složení: hořká čokoláda 85 % (kakaové boby, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin). Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě 70 %. Pistácie 6%. Krystalizované okvětní lístky růží 6 %. (cukr, přírodní květ růže, zahušťovadlo: arabská guma, přírodní barvivo: přírodní karmín, aroma). Lyofilizované višně 3 %, přírodní zbarvení. Pravé jedlé 23-karátové plátkové zlato: 0,01 %. Může obsahovat lepek, sóju, mléko, ořechy, arašídy a sezamová semínka.
Hmotnost: 110 g
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2275 |
Energie v kcal | 548 |
Tuky v g | 37,3 |
z toho nasycené tuky v g | 20,5 |
Sacharidy v g | 37,3 |
z toho cukry v g | 33 |
Vláknina | 13 |
Bílkoviny v g | 9,2 |
Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dárková balení čokolád |
---|---|
Hmotnost: | 0.11 kg |
Kategorie: | tabulková čokoláda |
? Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Vlastnost čokolády: | Ochucená |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, pistácie, — OVOCE:, višně, růže |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 110 g |
Výrobce: | chocoMe (HU) |
Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Druh čokolády: | hořká |
Kategorie: | dárkové čokolády |
S příchutí: | višně, pistácie, růže, zlato |
Hmotnost: | 110 |
Značka: | chocoMe |
Výrobce: | chocoMe |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V chocoMe (založeno v roce 2010) vytváří všechny své produkty s maximálním nasazením a odbornými znalostmi a každý den snaží o nejvyšší kvalitu, kterou umožňuje vášeň, pokora, prvotřídní suroviny a neustálé inovace. Čokolády, dražé i další produkty jsou vyráběny ručně ve vlastní manufaktuře, jedna po druhé, a každý rok přinášejí prestižní ocenění z nejvýznamnějších, mezinárodních čokoládových soutěží. Cílem čokoládovny je, aby každý produkt dorazil na místo určení v té nejvyšší kvalitě a v perfektním stavu, aby se všichni usmívali: nezáleží na tom, zda putuje do sousední ulice nebo na druhý konec světa!
Své čokolády i dražé vyrábějí sami jako bean-to-bar (celá řada Atelier), nebo používají bean-to-bar čokoládu od jiných prestižních dodavatelů (např. Valrhona).
Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.
ČokoBanka má tu čest být ekluzivním distributorem této značky pro Českou republiku.