Dárková sada 3 čokolád Francois Pralus vzácných odrůd Les Crus d´Excellence
Kód: FPDS10Detailní popis produktu
Dárková sada 3 čokolád Prancois Pralus Les Crus d'Excellence
Dárková sada 3 čokolád Prancois Pralus Les Crus d'Excellence v elegantní krabičce ukrývá tři výjimečné odrůdy čokolád vyrobených z nejlepších kakaových bobů. V sadě najdete tři výjimečné Criollo odrůdy pěstované ve Venezuele: Chuao, Cuyaga a Porcelana (případně Sur Del Lago v závislosti na dostupnosti zrn).
Další informace k čokoládám:
- Chuao 75 % - Venezuelská vesnice Chuao, obklopená tropickými lesy a Karibským mořem, je doslova legendární. Přístupná pouze lodí a proslulá nejvyhledávanějším kakaem na světě. Unikátní terroir a tradiční způsoby sušení dodávají této čokoládě její výjimečnost. Čokoláda Chuao 75 % nabízí harmonii mezi hořkostí a kyselostí s dřevitými a plnými tóny.
- Cuyagua 75 % - Cuyagua, sousedící s Chuao, sdílí podobné podmínky pro pěstování vzácných kakaových bobů Criollo. Kakaové stromy a staleté metody zpracování vytvářejí jedinečný charakter tohoto kakaa. Cuyagua 75 % se vyznačuje jemnou hořkostí a lehkým ovocným nádechem malin, což z ní činí skvělý zážitek.
-
Porcelana 75 % - Na jih od jezera Maracaibo ve Venezuele rostou kakaové boby Porcelana, proslulé svou vzácností a výjimečnou bílou barvou. Tato čokoláda se vyznačuje světlou barvou a ovocnými tóny. Porcelana 75 % je jemná, s nízkým obsahem tříslovin a kyselin, a představuje opravdový gurmánský zážitek.
Složení: kakao minimálně 75 %, cukr, kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, vajec, lepku a mléka.
Hmotnost: 150 g
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2427 |
Energie v kcal | 585 |
Tuky v g | 44 |
z toho nasycené tuky v g | 28 |
Sacharidy v g | 33 |
z toho cukry v g | 26 |
Bílkoviny v g | 9,4 |
Sůl v g | 0,01 |
Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii. Více informací a všechny dobrůtky od Francois Pralus najdete ZDE.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Venezuela |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 150 |
Druh čokolády: | hořké |
Značka: | Francois Pralus |
Výrobce: | Francois Pralus |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775