Čokoláda - to nejlepší z planety Země Francois Pralus
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jedno-oblastních (single-origin) čokolád...
Cestovní gurmánskou sadu dvaceti mléčných miničokoládek při vašich cestách v...
Čokoládové fondue od mistra Francois Praluse je vrcholnou lahůdkou: 75% hořká čokoláda...
Dárková sada 3 čokolád Prancois Pralus Les Crus d'Excellence v elegantní krabičce...
Jedna z nejslavnějších odrůd světa Chuao z dílny mistra čokolatiéra Francoise Praluse,...
75% miničokoládka připravená z kakaových bobů odrůdy Nacional (jinak též známé pod...
Přináší chutě ostrova Jávy, který proslul kvalitou pěstovaného kakaa. Rostou zde...
75% miničokoládka připravená z kakaa variety Forastero pěstovaného na ostrově Svatého...
80% čokoláda připravená z vybrané směsi kakaových bobů odrůd Criollo, Trinitario a...
Pocta madagaskarskému kakau v 160 gramové luxusní pralince Françoise Praluse jemně...
Poctivý pistáciový krém z dílny Francois Pralus z jemně pražených pistácií, špetky...
Pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně....
100% miničokoládky připravené z kakaových bobů vzácné aromatické odrůdy Criollo,...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda, připravená z kakaových bobů vysoce aromatické,...
Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin)...
Čisté (100%) kakao z chuťově bohatých kakaových bobů z Dominikánské republiky ve...