Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Plantážní hořké miničokoládky Michel Cluizel (min. 70%) za výrobní cenu v rozevíracím...
Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier...
Vysokoprocentní mléčná čokoláda z kakaových bobů vzácné odrůdy Nacional z Dominikánské...
70% čokoláda z oblasti Guayas z Ekvádoru s kousky pražených kakaových bobů z proslulé...
Jedinečná dárková sada, se kterou ovládnete umění degustace čokolád. Kromě 55 vzorků...
Tato 63% tmavá čokoláda je z edice "Nordic Nature" od Standout Chocolate, která...
73% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Čokoláda vás...
Tato opravdu netradiční čokoláda z kakaových bobů z Dominikánské republiky obsahuje...
Chuťově zajímavá a pestrá čokoláda bohatá na kořeněné, ovocné a dřevité tóny. Možná...
Tmavá 63% čokoláda z kakaových bobů z Dominikánské republiky ochucená božsky sladkými...
63% tmavá čokoláda z edice "Nordic Nature", která oslavuje skandinávskou přírodu a...
Slaná lékořice je jedna z typicky švédských pochoutek. Čokoládu z kakaových bobů...
Vysokoprocentní mléčná čokoláda je na pomezí mléčné a tmavé, sladké a slané. Okořeněná...
Šafrán je nedílnou součástí švédského vánočního pečení. Když tak švédská čokoládovna...
Čokoláda z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v Dominikánské republice. Boby...
Inovativní forma mléčné čokolády – kromě mléka obsahuje přepuštěné hnědé máslo, díky...
Ochutnejte vysokoprocentní mléčnou čokoládu s bourbonem. Kakaové nibsy byly naloženy ve...
Getmese je tradiční švédský pokrm. Vyrábí se ze syrovátky z kozího mléka, která se vaří...