Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Plantážní hořké miničokoládky Michel Cluizel (min. 70%) za výrobní cenu v rozevíracím...
Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier...
Hedvábně jemná mléčná čokoláda nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La...
Tato podmanivá 70% čokoláda v sobě nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La...
Jedinečná dárková sada, se kterou ovládnete umění degustace čokolád. Kromě 55 vzorků...
V okolí jezera Lachuá v Guatemale se pěstuje kakao společně s banány, kardamomem a...