Čokoláda Francois Pralus Indonésie Criollo 75%

Kód: FPTC07
225 Kč 200,89 Kč bez DPH 225 Kč / 100 g
Skladem (18 ks)

75% čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných v Indonésii. Bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Francois Pralus Indonésie Criollo 75%

75% čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných v Indonésii. Bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Zajímavé tóny nezralých mirabelek, trpké červené jeřabiny, zeleného jablka a karamelu.

Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:

  • červené likérové víno Don Diego z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic
  • pěti-putňové Tokajské víno (máme vyzkoušeno s ročníkem 1999)

A pokud jste fandové karibských rumů, tak se nám líbila kombinace se sedmiletým kubánským rumem Legendario. A pokud si tuto kombinaci chcete vychutnat opravdu stylově, tak si pusťte skladbu Over the Rainbow od Israel Kamakawiwo'ole.

 Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Pralus Indonesie 75% (v angličtině)

Složení: kakaové boby (min. 75 %), cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2448
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Criollo
? Původ kakaových bobů: === ASIE ===, Indonésie
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Obsah kakaové hmoty: 75
5
1x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
JJ Avatar autora | 22.8.2018
Tady cítím trochu připálené rozinky. :) Ale je to dobrý a hlavně překvapila!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775