Čokoláda Francois Pralus Fortissima 80%
Kód: FPTC16Detailní popis produktu
Čokoláda Francois Pralus Fortissima Criollo Forastero Trinitario 80%
80% čokoláda připravená z vybrané směsi kakaových bobů odrůd Criollo, Trinitario a Forastero. Pro čokoládu zvolil Francois Pralus jméno Fortissima, které znamená ve francouzštině a italštině znamená „silná“, a to nejen díky vysokému procentu kakaovosti, ale i pro silnou chuť zvolené kombinace bobů. Nástup chuti je chladivě hořký, následuje kyselkavý střed a ostružinový dozvuk.
Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tuto vyzkoušenou lahodnou kombinaci:
- červené likérové víno Don Diego z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic
Optimální degustační postup pro tuto kombinaci je plná pusa rozpuštěné čokolády (rozpuštěné v ústech) a pak přidat malý doušek vína. Užijte si to! :)
Složení: kakaové boby 80 %, cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2586 |
Energie v kcal | 618 |
Tuky v g | 50 |
z toho nasycené tuky v g | 32 |
Sacharidy v g | 28 |
z toho cukry v g | 17 |
Bílkoviny v g | 9,5 |
Sůl v g | 0.01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 80 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Ekvádor |
Zdravotní a dietní info: | Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 100 |
Značka: | Francois Pralus |
Výrobce: | Francois Pralus |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775