Čokoláda Bonnat Porcelana Venezuela 75%
Kód: BNTC21Detailní popis produktu
Čokoláda Bonnat – Grand Crus d'Exception – Porcelana Venezuela 75%
Specialitka pro znalce z kolekce „Grand Crus d'Exception“ neboli volně přeloženo „čokolády s výjimečným rodokmenem“.
Porcelana je pojmenování nejčistší formy odrůdy Criollo původem z Venezuely, považované znalci za nejlepší na světě. Název je odvozen od bledé, průsvitné a téměř porcelánové barvy a textury nezralých lusků a bobů, které visí na stromech. Její pěstování je velmi obtížné, a proto ji místní zemědělci již nahradili na mnoha místech odolnějšími plodinami. Každoročně se jí sklízí neuvěřitelně málo, méně než 1000 kg. Spolu s raritností činí také rafinovaný chuťový profil těchto bobů z Porcelany nejvyhledávanější a nejdražší kakaové boby na světě. Tahle čokoláda je hladká a sladká, s jemnou a vyváženou chutí. V dochuti ucítíte jemné zašumění s náznakem citronového sorbetu.
Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 75 % ), cukr.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2501 |
Energie v kcal | 603 |
Tuky v g | 46 |
z toho nasycené tuky v g | 29,65 |
Sacharidy v g | 42,6 |
z toho cukry v g | 25,9 |
Bílkoviny v g | 8,8 |
Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Porcelana |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Venezuela |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 100 |
Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Značka: | Bonnat |
Výrobce: | Bonnat |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775